Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 dkg zsír vagy 6 dkg vaj
- 3 ek. méz
- 3,5 ek. tej
- 20 dkg cukor
- egy kiskanál szódabikarbóna
- 28 dkg vaj
- 28 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 2-2.5 ek. búzadara
- a kedvenc lekvárunkból 3-4 ek. (nálunk általában vegyesgyümi)
- 10 dkg ét tortabevonó
A tojást összekeverjük a zsíradékkal, a szódabikarbónával, a mézzel, a tejjel meg a cukorral, és gőz fölött sűrűre főzzük. Még melegen a lisztet beleszitáljuk és meglisztezett deszkán összegyúrjuk. Négy egyforma részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és zsírozott-lisztezett tepsiben világos lapot sütünk belőle. Ezután elkészítjük a krémet: a tejből és a darából sűrű tejbegrízt készítünk. Míg hűl, a vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a tejbegrízt is. Következik az összeállítás. A krém felét rákenjük az egyik lapra, majd ráhelyezünk egy másikat és megkenjük a választott lekvárunkkal. Egy újabb lappal befedjük, megkenjük a krém másik felével, majd befedjük a negyedik lappal és lenyomatjuk. (Mi úgy szoktuk, hogy egy tálcát teszünk a tetejére és megpakoljuk liszttel és cukorral, így rendesen megpuhul, és szeletelés után nem fog szétesni!) Gőz fölött pici olajjal megolvasztjuk a csokoládét, rákenjük a tetejére és jól behűtjük.
Nyam-nyam! :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése