Hozzávalók:
A tészta egy 8 tojásos piskótából áll, (receptjét itt találjátok.) amit egy kb. 26 cm-es tortaformában sütöttem meg.
Az almás töltelék:
- 1,5 kg savanykás alma
- 4-5 ek. kristálycukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 4 tojás
- 4 ek porcukor
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 5 dl édes fehérbor
- 1 csomag zselatinfix
Az almaréteghez meghámozzuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal sajtá levében, fedő alatt megpároljuk. Ezután fedő nélkül addig pároljuk, míg a levét teljesen elfövi. A borkrémhez az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a liszttel, majd a borral apránként felengedve, gőzön sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a zselatin fixet és a kemény habbá vert tejszínt.
Összeállítás:
A piskótát 2 lapba vágjuk. Az egyiket megkenjük 1 ek. baracklekvárral, majd ráhalmozzuk a párolt alma felét, erre pedig a borkrém felét. Befedjük a másik piskótalappal, ugyanígy megkenjük baracklekvárral, párolt almával majd borkrémmel. Az oldalát is bevonjuk a krémmel, majd megszórjuk darált dióval. A tetejére félbe vágott nagyszemű szőlőt nyomkodunk.
Elnézéseteket kérem a rossz minőségű képért, akkor csak a telefonom volt kéznél! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése