2012. január 14., szombat

Borkrémes almatorta

Ezt a tortát még szeptemberben sütöttem Anya névnapjára, bár én nem vagyok oda az almás sütikért, (aztán kiderült hogy Anya sem xD) de azért elfogyott és még az ünnepelt is boldog volt....

Hozzávalók:

A tészta egy 8 tojásos piskótából áll, (receptjét itt találjátok.) amit egy kb. 26 cm-es tortaformában sütöttem meg.

Az almás töltelék:
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 4-5 ek. kristálycukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél citrom reszelt héja
A borkrém:
  • 4 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek liszt
  • 5 dl édes fehérbor
  • 1 csomag zselatinfix
Elkészítés:
Az almaréteghez meghámozzuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal sajtá levében, fedő alatt megpároljuk. Ezután fedő nélkül addig pároljuk, míg a levét teljesen elfövi. A borkrémhez az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a liszttel, majd a borral apránként felengedve, gőzön sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a zselatin fixet és a kemény habbá vert tejszínt.

Összeállítás:
A piskótát 2 lapba vágjuk. Az egyiket megkenjük 1 ek. baracklekvárral, majd ráhalmozzuk a párolt alma felét, erre pedig a borkrém felét. Befedjük a másik piskótalappal, ugyanígy megkenjük baracklekvárral, párolt almával majd borkrémmel. Az oldalát is bevonjuk a krémmel, majd megszórjuk darált dióval. A tetejére félbe vágott nagyszemű szőlőt nyomkodunk.

Elnézéseteket kérem a rossz minőségű képért, akkor csak a telefonom volt kéznél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése